Samsunspor

18 Eylül 2011 Pazar

Galatasaray 3-1 Samsunspor

  Samsunspor, ligin ikinci maçına ilk maçta ki kadrodan sadece tek bir değişik ile başladı. Gençlerbirliği maçında iyi bir performans gösteren Murat Yıldırım'ın yerine rakibin eski oyuncusu ve geçen seneki başarısızlığın günah keçisi ilan edilen Mustafa Sarp ilk onbir de başladı.

İlk onbirimizin dizilişi şu şekildeydi:



Samsunspor ilk yarıda Gençlerbirliği maçındaki 4-3-2-1 dizilişinin aksine 4-5-1 taktiği ile oynadı. Kendi yarı sahasında rakibi bekleyen ve kontra ataklarla gol bulma gibi ilkel bir futbol anlayışı ile oynadı ilk yarı. Açıkcası Vladimir Petkovic'den hiç beklemediğim ve çok şaşırdığım bir taktikti bu. Neticesinde ilk yarı ne etkili bir atağımız oldu, ne de kaleye şutumuz. Yediğimiz gol ise yine bir duran top golü. Gençlerbirliği maçında yediğimiz 2 golünde duran toptan olduğunu hatırlarsak, bu sezon duran toplardan çok çekeceğimiz belli.

İkinci yarı farklı bir Samsunspor vardı. Bu sefer Gençlerbirliği maçındakinin aksine olumlu bir farklılıktı bu. 4-5-1 den 4-4-2 ye döndü Petkovic. İkinci yarı ayağa pas yapan ve atağı düşünmeye başlayan bir Samsunspor vardı. Neticesinde de hemen golü bulduk. Golü atanın Galatasaray'dan şutlanan ve taraftarın sürekli ıslıkladığı Mustafa Sarp olması ne kadar da manidar! Golden sonra Galatasaray tribünlerine koşup sus işareti yapması da çok anlamlıydı. İlk maçında iyi mücadele etti bence. Golden sonra işler yoluna girmeye başladı ve Samsunspor'un kendine güveni geldi. Galatasaray, Sercan'ın ve Elmander'in oyuna girmesiyle golün etkisini üzerinden attı ve iyi bir organizasyonla ikinci golü attılar. Ekigho'nun sakatlanmasıyla geçen senenin yıldızı Simon Zenke, bu sene hiç forma şansı bulamadığı için ilk kez Süper Lig'de mücadele etmenin hırsı ile oyuna girdi. Samsunspor'u yenilen gol durdurmadı. Yine oyuna ortak olmaya devam etti.

Fakat ne olduysa işte o an oldu. Kaleci Ahmet Şahin, kendisini durdurmak için bariz bir şekilde kollarını açarak kendisini engellemek isteyen Elmander'i itti. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, penaltı düdüğünü çalarak, Ahmet Şahin'i oyundan attı. Sonrasında Samsunspor tamamen oyundan düştü. Kaleciyi engellemek iseyen Elmander'e sarı kart verilmesi gerekirken Ahmet Şahin'e kırmızı kart gösteren Kuddusi Müftüoğlu'na söyleyecek söz bulamıyorum.

Özellikle şu konuya da dikkat çekmek gerekiyor. Pal Lazar ve Ergün Teber çok çok kötü performans gösterdiler. Sağ ve sol bekin bu kadar kötü performans göstermesi çok düşündürücü.

Bu mağlubiyet bir an önce unutulmalı ve çarşamba günü oynanacak Trabzonspor maçına konsantre olunmalı. Samsunspor taraftarlarının muhteşem bir karaografi hazırladığı bu maçı izlemek çok keyifli olacak.

Ahmet Can Denizci

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder